Otta Bridgeklubb 100år
I høst er 100år siden Otta Bridgeklubb ble startet, og unnfangelsen var følgende: Like etter Otta martna´n, den gang første tirsdag i oktober, fikk 7 av stedets «aktede» menn, brev fra Lensmann Johannes Haugen og Overrettssakfører Gude Furu. Ikke fordi de hadde oppført seg dårlig under martna´n, men med en forespørsel om å være med å starte en klubb med formål å spille bridge sammen. Interessen var til stede og bridge klubb ble stiftet De 7, utenom Haugen og Furu var; urmaker Gunvald Saastad, hotelleier Trond Loftsgård, tannlege H.Harildstad, disponent Ola G. Bråthen, elektriker Martin O. Moen, dyrlege E.Egeberg og ingeniør O, Østberg.
Den bridge som ble spilt i bridgeklubben i 1924 var ikke den samme som dagens bridge, det ble spilt det som kalles auksjonsbridge, et spill utviklet fra Whist. Senere på 20 tallet kom kontraktbridge slik vi kjenner den i dag, og allerede i 1927 kom første norske bok om kontraktbridge av Johannes Brun. (Boken finnes som Scannet dokument på Internett.) Siden det ikke var noen å konkurrere med Gudbrandsdalen, ble det etter hvert opprettet kontakt på Åndalsnes der det også ble startet bridgeklubb, de årlige møtene var i en tid årets høydepunkt.
Med kontraktbridgen ble bridgespillet mer utbredd, og i 1932 ble Norsk Bridgeforbund startet. Det kom flere klubber i Gudbrandsdalen, på Lillehammer i 1936. Her i Nord-Gudbrandsdal ble det etter hvert mange klubber; Lesja/Lesjaverk, Dombås, Sel, Otta, Vågå, Lom, Skjåk, Heidal, Kvam, Vinstra og Skåbu. Otta, geografisk, sentrale beliggenhet førte til at de fleste arrangement i kretsens regi ble lagt dit. Erfaringen som turneingsarrangør ledet til et ønske om å arrangere en turnering med et større deltagerpotensiale enn Nord - Gudbrandsdal, - Resultatet ble Rondanecupen som ble arrangert på Rondane høyfjellshotell, vinnere var Olaf Magnussen (opprinnelig Ottagutt) og Arnt Falkenberg, Lillehammer. Turneringen som startet som 2 dagers hotellturnering er i senere år omgjort til en dag med parturnering og en dag med parturnering. Turneringen samler deltagere fra store deler av sør-Norge. Turneringen har på sitt størst hatt hele 82 par i to puljer.
Klubbens spillere har hevdet seg godt både lokalt og nasjonalt, i NM for par oppnådde Olav Tøndel og Arvid Aasbakk 2.plass i 1969, og klubben har ved flere anledninger hatt lag i 4. og 5. runde i NM for lag. I dag har klubben ca. 40 medlemmer, på det meste, rundt 1980 var det ca. 60, og det ble spilt i 3 puljer. Som de fleste bridgeklubber sliter også Otta bridgeklubb med rekruttering og kjønnsbalanse.